TUTULMALAR KADERSEL DEĞİŞİM SÜREÇLERİ

astroloji - son kopya

Bol tutulmalı bir yıla giriyoruz. 2020 yılında, tam 6 tutulma gerçekleşecek. Ama tutulmalar astrolojik olarak etkisini genellikle 1-2 yıla kadar hissetirebildikleri için biten senenin 26 Aralık günü 4 derece Oğlak Burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ile beraber toplam 7 tutulma bu yıla damgasını vuracak diyebiliriz!

2020 yılı oldukça güçlü ve özel bir yıl olacak. Tutulmalar ile birlikte çok önemli gezegen kavuşumlarının yaşanacak olması, yıl içinde birçok gezegenin neredeyse aynı dönemlerde geri gidecek olması bu yılın başlı başına önemli, büyük değişimlere açık, yeniden yapılandırma sürecinin aktif olduğu, başka bir çağa adım atmaya doğru giderken her türlü çürümüş, işe yaramayan şeylerin temizleneceği, temizlenirken de zaman zaman zorlayacak bir yıl olduğunu gösteriyor.

Nasıl bir doğum sırasında annenin sancılanması, o doğumun gerçekleşebilmesi için gerekli zemini hazırlıyor ve bebeğin dünyaya gelebilmesinin en önemli destekleyicisi oluyorsa, bu zorlanmalar da yeni, farklı ve aydınlık bir sürece giden yolun destekleyicileri aslında.

3 Güneş ve 4 Ay tutulmasıyla yoğun bir yıla giriyoruz madem, ben de astronomik ve astrolojik olarak bu konuyu yakından anlamak isteyenlere ışık tutmak istedim. Ama araya girmeyin de 8. tutulmayı yaşamayalımJ

Güneş Tutulmasına Bakalım Önce…

Güneş tutulması; Ay, Dünya ile Güneş arasına girip, hepsi tam bir hizaya geldikleri zaman gerçekleşir.  Ay, Yeniay evresindedir. Hepsinin yörünge düzlemi farklı olduğu için her turda aynı hizada bulunmazlar. Bu nedenle her yeniay bir tutulma değildir.

Yılda en az 2, en fazla 5 defa Güneş tutulması olabilir.  Ay’ın Güneşi kapatma şekline gore tam, parçalı ve halkalı olmak üzere 3 tip tutulma meydana gelir. Tam güneş tutulması, yani Güneşin tam olarak örtülmesi hali hem astronomik, hem astrolojik olarak çok daha önemli kabul edilir.

Güneş tutulmaları her 18 yıl 10 günde bir kendi içinde tekrarlanan serilere sahiptir. Döngü içinde döngü diyebiliriz yani J

Güneş tutulması özellikle astronomik bilginin tam olmadığı dönemlerde insanların hatta tüm canlıların bu olaydan büyük korku duymasına neden olmuştur. Işık ve ısı kaynağı Güneş’in aniden kararması, insanların içine şok duygusuyla karışık büyük bir korku salmış, ve sonra yeniden ortaya çıkması ile de korku yerini rahatlama ve şükür duygularına bırakmıştır.

Astrolojik olarak Güneş tutulması da, benzer şekilde ani bir şekilde gelişen olayları ve kişinin bu yeni duruma adapte olmaya çalışmasını anlatır.

Kadersel olarak gerçekleşen -yani olmazsa olmaz durum- daha önce bilinmeyen bir alan olduğu içi korku, panik, endişe duyguları yaratabilir.

Aslında tutulmalar yaşamımızın karanlık alanlarının aydınlanmasına, bir şeylerin görünür olmasına neden olurlar. Kişinin hayatında eskimiş, işe yaramayan, ertelenmiş ne varsa onu değiştirmesini sağlayacak gücü sağlarlar.

Güneş Tutulmaları daha çok toplumsal ve coğrafik olaylarla ilgilidir ve etkisi daha geneldir. Ama özellikle doğum haritalarımızda kişisel bir gezegen veya noktanın üzerinde gerçekleşirse o gezegenin haritamızda anlattığı konuya göre hayatımızda etkisini gösterir. Yaşanan her ne ise kadersel olarak hayatımıza girme zamanı gelmiştir ve bizi ruhsal olarak geliştirecek, büyütecektir.

Anne karnında geçirilen doğuma en yakın güneş tutulmasının, ruhun yolculuğu hakkında çok şey söylediği, ruhun genel eğilimlerini anlattığı düşünülür. Tutulma doğuma ne kadar yakın zamanda gerçekleşmişse etkisi de o kadar fazla hissedilecektir.

Ay Tutulmaları ise…

Dünya’nın Ay ile Güneş arasına girmesi ile oluşur. Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşer ve onun ışığını kapatır. Dolunay zamanlarında olur. Ve dünyanın gece olan tarafında her yerden gözlenebilir.

Astrolojik olarak Ay tutulmaları çok daha fazla duygusal durumlarla ilgidir. Çünkü Ay, duyguları anlatan göstergedir. Ev, aile, duygular, anne, annelik, bir erkek haritasında eş konularını gösterdiğinden daha içsel etkileri tetikler ve ön plana çıkarır.

Güneş Tutulmaları ani ve hızla gelişen başlangıçlara sebebiyet verirken, Ay Tutulmaları daha çok olayları netleştirir, sonuçlandırır. Aslında birbirini tamamlayan bir sistem olarak çalışırlar. Ay tutulmaları, Güneş tutulmalarının hayatımızda başlattığı şeyin sonuçlanması için gereken gelişmelerin açığa çıkmasına neden olur. Tabii etkilerinin 6 ay kadar devam ettiğini unutmamak gerekir.

Bu dönemde stres düzeyi yüksek olabilir. Duygusal dengeyi sağlamak zordur. Bu nedenle önemli kararlar almak için uygun zamanlar değildir. Biraz içe çekilmek iyi hissettirebilir.

Tabii Ay Tutulması da özellikle doğum haritamızda önemli bir noktayı tetikliyorsa bu konular yaşamımızda deneyim olarak karşımıza gelecektir.

Astrolojide tutulmalar kadersel süreçleri anlatır. Rolünün gelmesini perde arkasında bekleyen bir aktör gibidir. Zamanı geldiğinde sahneye çıkacak ve olması gereken olmaya başlayacaktır…

 

2020 Tutulmaları

26 Aralık 2019                                     Güneş Tutulması               04 derece Oğlak Burcu

10 Ocak 2020                                        Ay Tutulması                     20 derece Yengeç Burcu

5 Haziran 2020                                    Ay Tutulması                     15 derece Yay Burcu

21 Haziran 2020                                 Güneş Tutulması                00 derece Yengeç Burcu

5 Temmuz 2020                                  Ay Tutulması                      13 derece Oğlak Burcu

30 Kasım 2020                                    Ay Tutulması                      08 derece İkizler Burcu

14 Aralık 2020                                     Güneş Tutulması               23 derece Yay Burcu